Как да се грижим за очилата

За да може да носите Вашите любими слънчеви очила по-дълго време и да те да изглеждат добре, като всеки един аксесоар трябва да се грижим за тях. Предлагаме Ви няколко лесни съвета, с които да поддържате Вашите слънчеви очила:

 1. Използвайте калъф за очила
  Винаги прибирайте очилата, когато не ги носите в калъфа им. Така ще предпазите лещите от надраскване за по-дълго време.

 2. Неоставяйте слънчевите си очила на много високи или ниски температури
  Да оставяте Вашите слънчеви очила в колата да е лоша идея. През лятото температурата в колата се покачва много и това може да увреди както стъклата така и да деформира рамките на слънчевите очила.

 3. Почиствайте слънчевите очила редовно
  Почиствайте слънчевите си очила винаги когато ги носите и когато са замърсени, това ще отстрани мръсотията и праха от тях и ще предотврати надрасквания. Когато почиствате очилата следвайте инструкциите на производителите. Винаги използвайте почистващата кърпичка, която сте получили заедно с тях. Може да измиете очилата със сапун и топла вода. Измийте ги добре после ги подсушете. За да не се надраскват избягвайте да подсушавате очилата когато са сухи и никога не използвайте хартия или други твърди материали.

 4. Грижете се за слънчевите очила
  За да избегнете разтягане на рамената и огъване на рамката използвайте двете си ръце, за да си слагате очилата. Избягвайте да ги носите отгоре върху главата си, защото това може да причини деформация на рамките и надраскване на стъклата.

 5. Редовно проверявайте очилата си
  Проверявайте редовно винтовете на Вашите слънчеви очила. Ако са се разхлабили ги затегнете. При необходимост посетете оптика където да проверят и поправят очилата.